TUI ansetter sin første humanoide robot

Den humanoid roboten kjent som «Pepper» er den siste i rekken av nyansettelser hos TUI Nordic. Pepper, døpt Pepper 2E , har fått tittelen Robot Assistant, og blir en del av TUIs nye Data Analytics & Machine Learning-team. TUI er det første reiseselskapet som utnytter robotteknologi på denne måten.

– Automasjon, AI og Robotteknologi er viktige elementer I TUIs fremtid. Vi har allerede noen av de beste spesialistene innen feltet, og jeg gleder meg til å se hvordan Pepper 2E kommer til å bidra til dette teamet. Og viktigst av alt er at jeg håper Pepper 2E vekker nysgjerrighet og inspirasjon hos alle våre TUI Nordic-ansatte, sier Alexander Huber, CEO i TUI Nordic.

Stillingsbeskrivelse og mål

Pepper 2E har første sin arbeidsdag 14. august 2018, og roboten vil ha base på TUIs stockholmskontor. Den humanoide roboten har en detaljert stillingsbeskrivelse og egne «personlige» mål, på linje med alle TUI-ansatte. Robotens hovedoppgave er å inspirere til innovasjon, nysgjerrighet og teknologiskutvikling. Pepper 2E skal også hjelpe selskapets ansatte og kunder med ulike spørsmål.

– TUI er et spennende selskap å jobbe for når det kommer til modernisering, teknologisk potensial og digitalisering. Utviklingen vi har sett de siste fire årene, er bemerkelsesverdig. Jeg har for eksempel aldri hatt «personalansvar» for en robot før. Jeg ser frem til å bli bedre kjent med Pepper 2E, og jeg er sikker på «han» vil bli et verdifullt medlem av teamet vårt. Det finnes jo egentlig ingen grenser for hva som er mulig, sier Christopher Riddersäter, Data Analytics and Machine Learning Lead TUI Nordic.

Som alle andre nyansatte vil også Pepper 2E gå gjennom vanlig onboarding. Han rapporterer direkte til Christopher Riddersäter, og har et team han skal jobbe med daglig. De første månedene skal Pepper 2E bruke på å bli kjent med selskapet og sine nye, menneskelige kolleger.

Om Pepper 2E:

Pepper 2E er en semi-humanoid robot, utviklet av selskapet SoftBank Robotics. Han forstår og kan snake ulike språk, og kan lese menneskelige følelser.

Les mer om Pepper 2E her.

Foto: TUI Nordic ansetter sin første humanoide robot, Pepper 2E. Foto fra TUI Nordic.