Norwegian lanserer ny direkterute til Brasil

Norwegian lanserer i dag, tirsdag 27. november, en ny direkterute mellom London Gatwick og Rio de Janeiro. Dette er Norwegians aller første rute til Brasil. Selskapet flyr allerede til Argentina fra London Gatwick. Økt tilgjengelighet til Sør-Amerika vil også komme skandinaviske reisende til gode, da Norwegian har mange ruter til London Gatwick for videreforbindelse, både til Buenos Aires og Rio.

Den første flyvningen mellom London Gatwick og Rio de Janeiro tar av 31. mars 2019. Norwegian vil ha fire ukentlige flyvninger til den brasilianske storbyen, og avgangene korresponderer godt med Norwegians flyvninger fra Oslo, heter det i en pressemelding fra selskapet.

– Rio de Janeiro har lenge vært en etterspurt rute som vi har stor tro på. Det er derfor med glede vi lanserer vår første rute til Brasil. Vi ser frem til å gjøre Sør-Amerika enda mer tilgjengelig for europeiske reisende, og, ikke minst, å tilby brasilianere billige flybilletter til Europa, sier konsernsjef Bjørn Kjos.

God mottagelse i Brasil

– Norwegians oppstart i Brasil vil ha stor betydning for turismen i landet. Flere rimelige billetter er avgjørende for å øke antall tilreisende, skape nye arbeidsplasser og styrke den brasilianske økonomien, sier Brasils turistminister Vinicius Lummertz.

Norwegian tilbyr allerede direkteflyvninger mellom London Gatwick og Argentinas hovedstad, Buenos Aires. På grunn av stor etterspørsel vil Norwegian øke frekvensen, og begynne å fly til Buenos Aires daglig, fra og med 3. desember. I oktober begynte selskapet å fly innenriks i Argentina, og innen utgangen av året vil Norwegian betjene seks innenriksruter fra Buenos Aires: Córdoba, Mendoza, Iguazú, Neuquén, Bariloche og Salta.

Norwegian lanserte sin første langdistanserute i 2013, mellom Oslo og New York. I takt med selskapets leveranse av flere nye Boeing 787 Dreamlinere, har antallet interkontinentale ruter økt til over 60 ruter. I dag er Norwegian et globalt selskap, der 40 prosent av rutene er innom Norge. Selskapet flyr flere passasjerer mellom Europa og New York enn noe annet ikke-amerikansk flyselskap.

Om den nye ruten:

Norwegian vil fly fire ganger i uken (mandager, onsdager, fredager og søndager) mellom London Gatwick og Rio de Janeiro, med oppstart 31. mars 2019. Det er selskapets 787 Dreamliner-fly som vil betjene denne ruten.

Avgang fra London Gatwick kl 12.00 lokal tid, ankomst Rio de Janeiro kl 19.25 (lokal tid).

Avgang fra Rio de Janeiro kl 22.25 lokal tid, ankomst London Gatwick kl 13.35 (+1 dag lokal tid).

Billetter gjøres tilgjengelig på?www.norwegian.com?i dag.

Foto: En av Norwegians Boeing 787 Dreamliners i hangar. Fotograf: Jørgen Syversen.