Hurtigruten med verdens høyeste storskjerm til sjøs

Verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, Hurtigrutens MS «Roald Amundsen», skal også ta naturen hun seiler i inn på skipet – gjennom syv dekk og mer enn 17 meter. Det høyteknologiske midtpunktet på det nye skipet blir verdens høyeste LED-skjerm til sjøs.

– Ambisjonen vår, om å være verdensledende på banebrytende innovasjon og design, begrenser seg ikke til fremdriftssystemer og eksteriør. Gjennom å bringe naturen vi seiler i – både over og under vann – inn på skipet, setter vi en ny internasjonal standard for gjesteopplevelsen om bord, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i en pressemelding.

Hurtigruten, som er verdens største ekspedisjonscruise-selskap, bygger for tiden to revolusjonerende ekspedisjonsskip ved Kleven verft i Ulsteinvik: MS «Roald Amundsen» og MS «Fridtjof Nansen». Selskapet har i tillegg kunngjort planer om å brygge et tredje hybridskip ved det norske verftet.

Neste generasjons grønn teknologi

Med plass til bare 500 gjester, vil MS «Roald Amundsen» og søsterskipene ta kunne dra til steder større cruiseskip bare kan drømme om. Miljøteknologien og de grønne løsningene gjør at Hurtigrutens nye skip har fått enorm oppmerksomhet verden over.

De tre hybridsøstrene skal utforske noen av verdens mest unike og utilgjengelige farvann. Kameraer på dekk, undervannsdroner og andre kilder kan strømme levende bilder av den unike naturen og dyrelivet skipet passerer inn til skjermer over hele skipet – også storskjermen i atriet.

Enorm oppløsning

Skjermen vil strekke seg helt opp til dekk 10 gjennom MS «Roald Amundsens» atrium, og være synlig fra fellesområdene og skipets tre glassheiser. Med den nyskapende LED-teknologien vil skjermen gjengi naturen utenfor, med en oppløsning skarpere enn 4K Ultra-HD – med sømløs visning.

– Den enestående bildekvaliteten byr på fantastiske muligheter. Vi kan bruke den til å direktesende foredrag og presentasjoner, sette opp et tema for seilingen, eller skape en spesiell atmosfære. Skjermen skal også brukes til å vise gjestene våre spektakulære naturbilder i et helt nytt format, sier Skjeldam.

Fakta om Hurtigrutens nye gigantskjerm

Verdens høyeste LED-skjerm til sjøs. Sømløs, høyoppløselig SMD LED
Høyde: 17,5 meter
Bredde: 6,5 meter
Samlet skjermareal: 114 m²
Oppløsning: 6720 x 2496 pixler
Pixel-tetthet (pitch): 2,6 mm
Produsent: Expromo

Kan vise blant annet:

Forhåndsprodusert materiale, som spektakulære naturbilder fra områdene Hurtigruten seiler.

Bilder tatt utenfra – for eksempel fra Hurtigrutens egne fotografer, undervanns-droner eller 360 graders panoramabilder, fra kamera plassert i skipets mast.

Direktebilder fra forelesninger og presentasjoner som skjer om bord.

Lyd som følger bildet.

Foto: Den nye LED-skjermen på MS «Roald Amundsen» strekker seg over syv dekk (17,5 meter). Foto fra Hurtigruten.