SAS bringer det beste ved Skandinavia til South by Southwest

Det mangfoldige arrangementet South by Southwest, som oftest benevnes som SXSW, består av konferanser, messer, film- og musikkfestivaler, og går av stabelen i Austin, Texas 8. – 17. mars. SAS flyr direkte fra Skandinavia til Austin, med CO2-kompenserte billetter, og står som vertskap i House of Scandinavia, som er et kreativt samlingssted, hvor man kan teste, smake og erfare det beste av fremtiden sammen med noen av Skandinavias mest innovative selskaper.

Flyselskapet vil presentere og promotere kreative ideer og det beste av skandinavisk kultur ved den amerikanske festivalen, som er verdens største samling av kreative yrkesutøvere, heter det i en pressemelding.

House of Scandinavia

Igjen er det House of Scandinavia, med SAS som vert, som er møtestedet for inspirerende samtaler og aktiviteter. Det hele er basert på unike skandinaviske tilnærmingsmåter til bedre løsninger og samfunnsmessige, økonomiske og miljørelaterte forbedringer, Innovasjonslaboratoriet SAS Labs presenterer mye nytt om neste generasjons reiser, og Rickard Gustafson, konsernsjef i SAS, og Torbjørn Wist, finansdirektør i SAS, vil ta del i utvalgte aktiviteter i House of Scandinavia.

Et utvalg fra programmet:

Foredrag om demokrati og korrupsjon ved danske Margrethe Vestager, EU-kommisjonær for konkurranse, og vertskap er Roskilde Festival.

Representanter fra Stockholm forteller om hvorfor og hvordan byen har etablert A Woman’s Place. Et spennende initiativ for å redusere diskriminering, med mål om at alle skal kunne føle seg trygge, med mulighet for å utvikle hele sitt potensial.

House of Scandinavia vil også ha en pop-up VIP gourmetrestaurant, som bruker skandinaviske teknikker og smaker på texanske retter. Regien har et all-star skandinavisk kokketeam, som skal utnytte lokalt matavfall fra SXSW og Austin for å lage en niretters middag du sent vil glemme. Teamet består av Paul Svensson fra Fotografiska Museet, en pioner innen bærekraftig haute cuisine, Kamilla Seidler fra Danmark, utpekt som Latin-Amerikas beste kvinnelige kokk, og Atli Mar Yngvarson fra Norge/Island, som akkurat har åpnet den meget kritikerroste restauranten Katla i Oslo.

Musikk- og techselskapet Auddly skal dele meget interessante nyheter på SXSW. Den som representerer Auddly i Austin er Björn Ulvaeas fra ABBA.

H.K.H. Kronprinsessen av Danmark vil stå i spissen for et offisielt initiativ som fokuserer på nordiske verdier og styrker innen innovasjon, mat og kultur.

Se hele programmet og liste over partnere på House of Scandinavia her.

Flyr direkte til Austin

For Skandinavias kreative gruppe starter SXSW allerede dagen før den offentlige åpningen av festivalen. De reisende kan fly med SAS fra Skandinavia til Austin, Texas, på en unik direkteflyvning, og de kan oppleve det siste innen digitalisert reise, før avgang på Kastrup.

For å sette fokus på en mer bærekraftig måte å reise på, har SAS CO2-kompensert alle billetter på to spesielle flyvninger mellom Skandinavia og Austin, Texas under SXSW.

Ruteplan for SAS direkteflyvninger til SXSW

6. mars, 2019 SK 6951 / Avgang København 11:45 – ankomst Austin 15:25

12. mars, 2019 SK 6952 / Avgang Austin 20:15 – ankomst Stockholm 12:35 +1

Det er mulig å bestille billetter her.

SAS beregner CO2-utslippene for flyvningene, og investerer i fornybare energiprosjekter som er valgt ut av en ekstern partner. Også på alle andre flyvninger CO2-kompenserer SAS alle ungdomsbilletter, ansattes tjenestereiser og billetter for alle EuroBonus-medlemmer:

SAS CO2-kompenserer flybillettene til EuroBonus-medlemmer

SAS har to ambisiøse, men konkrete mål for 2030: å redusere de totale karbonutslippene med minst 25 prosent, og overoppfylle målene som er satt av IATA, og operere med fornybart drivstoff i et volum som tilsvarer alle innenriksflyvninger i Skandinavia.

Foto: House of Scandinavia i Austin, Texas. Foto fra SAS.