Ny direkterute til Newcastle

Loganair stater enda en ny rute fra Flesland. Fra 27. april neste år kan du fly direkte Bergen – Newcastle.

– Det er svært gledelig at Loganair utvider rutenettet sitt med enda en rute mellom Nord-England og Bergen. Newcastle ligger geografisk tett på Bergen, og de to byene har utviklet tette bånd, både innen næringsliv og kultur gjennom tidene, blant annet grunnet båtforbindelsen som har vært mellom de to byene i over 130 år, forteller lufthavn-direktør på Bergen lufthavn, Helge Eidsnes.

– Den nye ruten er naturlig nok svært interessant for næringslivet, men man skal ikke se bort fra at en del Newcastle-fans nå vil følge ekstra med på rutetabellen til Loganair. Vi ser frem til et spennende og godt samarbeid med Loganair i tiden som kommer, fortsetter han.

Det skotske flyselskapet vil betjene den nye helårsruten. Ruten har oppstart 27. april 2020, og flyr fire ganger i uken for å være et tilbud til kortere forretningsreiser og langweekend-turisme. Med flytypen Embraer 135 vil flytiden være kun én time og 35 minutter.

I Newcastle og regionen rundt byen finner man mange bedrifter innen e-nerginæringen, med sterkt fokus på fornybar energi og fornybare offshore-installasjoner.

Newcastle er også en populær feriedestinasjon med kunst og kultur, et pulserende uteliv og med Premier League-klubben Newcastle United.

Intu Metro Center, et av Europas største outlet shoppingsentre, med mer enn 500 butikker, finner man også her.

– Vi er glade for å knytte Bergen til det nordøstlige England. Vi betjener allerede Newcastle fra Stavanger, og har stor pågang fra både bedrifts- og feriereisende til Newcastle, som ønsker å oppleve utelivet, kunst- og kulturscenen og fantastiske shoppingmuligheter. Vi er sikre på at bergenserne nå vil nyte det samme tilbudet. Vi tilbyr for øyeblikket en introduksjonspris på reiser fra Bergen som starter på kr 929, sier Kay Ryan, kommersiell direktør i Loganair.

Foto: En av Loganairs Embraer-maskiner på bakken. Foto fra Avinor Bergen lufthavn Flesland.