Ukens navn: Pietro Spagnoletti

Pietro Spagnoletti
Conference Supervisor
The Thief

The Thief er medlem av HSMAI og vi har hatt gleden av å ha hatt flere mindre møter der de siste årene.Hver gang blir vi møtt på en helt spesiell og varm måte av Pietro. Han er et enestående eksempel på en som yter eksepsjonell god service. Bli bedre kjent med han her:

Jeg er en norsk-italiener født i Napoli i 1975. Jeg kom til Norge for første gang som 16 åring sommeren 1992. Nå bor jeg i Bærum sammen med min samboer og sønn på 17 år.

Jeg har blant annet jobbet på et hotell i Honningsvåg. Jeg hadde aldri tatt fly før og skulle nå reise helt øverst på kartet. Jeg jobbet også et par sommersesonger i Hardanger.

Etter å ha fullført 5-års hotellskole i hjemlandet, flyttet jeg til Oslo for å starte det norske eventyret.

Jeg var flink i både engelsk og fransk men måtte lære meg norsk. På Institituto Professionale Alberghiero Ippolito Cavalcanti ble vi stadig minnet om at vi var der for å bli de beste slik at vi kunne jobbe på de beste hotellene. Man trenger ikke skole for å jobbe på dårlige steder.

Jeg har blant annet jobbet på populære restauranter som Mamma Rosa og Santino’s. Etter det jobbet jeg på Hotel Bristol, Grand Hotel og Shippingklubben. Jeg måtte selvfølgelig være med på en del statsbesøk og kongelige besøk både på festningen og på rådhuset. Jeg har også vært med på Derby på Bjerketravbane og 5 Nobelmiddager.

Jeg har jobbet på THE THIEF siden åpningen i januar 2013 og i dag er jeg Conference Supervisor.

Q: Hva består din arbeidshverdag av?

A: Jeg må opp tidlig hver dag og yte topp service i våre flotte konferanselokaler. Våre ledere har store forventninger til oss.

Alt er på forskjellige etasjer og heldigvis har jeg min ‘’Ferrari-tralle’’. Jeg ordner som regel oppkobling av teknikk til gjestene og setter frem det som skal serveres av mat. Med korte pauser er det viktig med god planlegging. Ikke minst må alt som gjelder måltider dobbeltsjekkes med møtelederne. Mye uforutsett kan skje og da er det viktig at vi forstår litt av psykologien.

Uansett er det kjempegøy å være en så viktig nøkkelperson på huset.

Q: Hva er det beste ved jobben din?

A: Det må være å møte alle de hyggelige gjestene og herlige kollegaene. Og selvsagt det å kunne bidra med positiv energi, spesielt når det er høyt tempo. Det er også hyggelig å kunne  overraske gjestene med den lille extra, helt uforventet og se reaksjonen.

Den største motivasjonen er å se at gjestene kommer igjen og igjen og jeg liker å være en del av teamet som bidrar til overskudd. Jeg liker også å være en del av Choice familien som engasjerer seg i viktige saker som klima, miljø og  bærekraft.

Q: Har du noen du har sett opp til?

A: Jeg har alltid vært opptatt av å tilegne meg god atferd og egenskaper fra familien. De har gitt meg det grunnleggende fundamentet. Omgivelser i Napoli med sin kultur har gjort resten… Ja, sikkert La Pizza Originale også.

Som ung gutt så jeg opp til fotballguden Maradona som spilte for min by og som jeg møtte i Norge i 2007 takket være jobben.

Pietro sammen med fotballguden Diego Maradona

Jeg har sett opp til flere, blant andre til Larstorp, Haslerud og Rivelsrud. Noen av mine forbilder i dag er Petter, Torgeir, Jarle og Siri.

Q: Har dere noen hyggelige tradisjoner på kontoret?

A: Vi har to personal fester i året. Alltid veldig gøy å være der og spesielt morsomt med ”musikkquiz a’ la Dominic”.

Q: Hvor lenge har du vært medlem i HSMAI?

A: Jeg har kjent HSMAI siden jeg begynte på Grand i 2001. Direktøren Haslerud var også styreleder i HSMAI og vi hadde selvsagt en del HSMAI arrangementer på huset.

Q: Hva syns du er det beste ved HSMAI?

A: HSMAI skaper gode relasjoner i en bransje som er i stadig utvikling. En ypperlig måte å holde seg oppdatert på omkring det som skjer i bransjen. HSMAI er en brobygger, ikke minst også på internasjonalt basis.

Q: Er det noen aktiviteter eller tiltak du syns HSMAI bør starte opp?

A: Jeg synes at HSMAI kunne bidra til å løfte utenlandske talenter som står opp hver dag for å gjøre en innsats i reiselivsbransjen og som også kan trenes opp til å bli gode ledere. Det er mange, ikke sant?

Noen forlater alt og alle for å leve drømmen. De må lære seg et nytt språk og tilegne seg en ny kultur, ikke minst ”ut på tur aldri sur” og finne riktige klær til norsk vær. Derfor fortjener de en ekstra sjanse.

Altfor mange i hotellbransjen i Norge er bare innom en kort stund mens de studerer noe annet. Vi må gjøre alt for at de flinkeste blir værende hos oss istedenfor å bli skremt vekk.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: En perfekt helg for meg er å fly til en ny destinasjon hvor jeg skal utforske og oppleve livet der. Ellers liker jeg hjemmekos med god mat, god vin, en god film og fyr på peisen.

Q: Hvis du var Norges statsminister, hva ville du lagt vekt på?

A: Jeg er ikke noe særlig interessert i politikk, mye pga det man ser i Italia hvor alt står nesten bom stille. De prøver dessverre fortsatt å løse de samme problemene som vi hadde for 30 år siden.

Som Norges statsminister ville jeg absolutt prøvd å senke prisene. Med lavere priser ville folk levd mer lykkelig. Folk ville kanskje vært oftere på hotell, restaurant, etc og brukt mer penger i Norge istedenfor å dra til Sverige eller andre land.

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Glad, positiv, energisk, snill, trygg, kreativ, ydmyk, internasjonal, ekte, tålmodig, fleksibel og sosial.

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Neste tur går til Napoli i jula til foreldrene mine. Vi skal også ha et lite stopp i Toscana for å treffe min søster og hennes familie. Her skal vi besøke en vingård med smakfulle viner.

Q: Har du noen spesielle hobbyer?

A: I det siste har fritiden gått med til å være litt håndverker og interiørdesigner. Vi har forandret en del hjemme. Ellers elsker jeg å lage mat og se på en god film eller fotballkamp. Det blir også en tur i marka av og til og så håper jeg fortsatt på at det en dag blir muligheter for å begynne med “kompis fotball”.

Telefonen viser at jeg går 10-15 km på jobb hver dag og således har jeg god samvittighet når det kommer til mosjon.

Q: Om du var fanget på en øde øy, hva ville du tatt med deg, om du fikk velge én ting?

A: Sikkert en fiskestang slik at jeg kunne skaffe meg masse deilig fisk å grille.

Q: Takk, har du ellers noe på hjertet?

A: Jeg ser frem til de kommende årene for å se hva jeg klarer å oppnå.

Vil takke HSMAI for denne herlige muligheten til å fortelle om meg selv.