Nordic Choice Hotels innfører munnbind for ansatte

For ansatte som er i direkte kontakt med hotellgjester blir det nå obligatorisk med munnbind. Dette er det siste i rekken av flere smitteverntiltak hotellkonsernet har innført for å sørge for en trygg hotellopplevelse for sine gjester.

– Helt siden koronautbruddet startet har vi innført smitteverntiltak på alle våre hoteller i takt med myndighetenes anbefalinger. Det innebærer mange synlige og usynlige tiltak, og det siste i rekken er bruk av munnbind blant våre ansatte som er i direkte kontakt med gjester. Dette bidrar til en tryggere arbeidsplass for våre ansatte og at gjestene får et enda tryggere hotellopphold innenfor rammene for smittevern, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels Torgeir Silseth.

Alle ansatte som er i direkte kontakt med hotellgjester skal allerede fra neste uke bruke munnbind mens de er på jobb. Gjestene vil dermed se blant annet resepsjonister og serveringspersonale bruke munnbind under innsjekk eller frokost. I følge norske helsemyndigheter reduserer riktig bruk av munnbind smittefaren med 40 prosent, såfremt man holder avstand og sørger for god håndhygiene. Innføringen av munnbind blant hotellansatte vil dermed være et supplement til andre essensielle smitteverntiltak.

Munnbind tilbys også konferansedeltakere

– Vi vet at mange har et behov for å møtes igjen. Med et konferansemarked som nå sakte, men sikkert, åpner opp, er det viktig for oss å kunne tilby trygge møteplasser. Et av tiltakene er at konferansedeltakerne tilbys pakker med munnbind, hansker og håndsprit. Disse pakkene vil også kunne kjøpes av vanlige gjester. Vårt hovedfokus er å ta oss gjennom denne krevende tiden, det gjør vi både gjennom å tenke på nye, alternative måter og å ha en rekke tiltak som er med på å beskytte både våre ansatte og gjester, sier Torgeir Silseth.

Safe Stay er navnet på Nordic Choice Hotels kontinuerlige arbeid med tiltak for smittevern. I dette inngår også opplæring internt om smittevern og riktig bruk av munnbind. Om kort tid vil også hotellgjester kunne kjøpe pakker med munnbind og annet smittevernutstyr til eget bruk på hotellene. I perioder med høyt belegg vil også dedikerte hotellansatte utpekes til å være Safe Stay Crew, som har som oppgave å sørge for at smitteverntiltak overholdes.

Les mer om Safe Stay her.

Foto fra Nordic Choice Hotels