Arne Jacobsens verdensberømte designhotell feirer 60 år

Verdens første designhotell, Radisson Collection Royal Hotel i København, åpnet dørene for første gang i 1960. I år fyller hotellet 60 år og feiret den store dagen med å gjenskape det ikoniske bildet av medarbeiderne på taket av hotellet. 

– Hotellet er et av de fremste designhotellene i verden, men selve hjertet av hotellet er våre engasjerte og dyktige medarbeidere som har øye for selv den minste detalj. Slik har det vært siden starten og vi er veldig stolte og glade for at det fortsatt er slik 60 år etter åpningen, sier hotelldirektør Jens Brandin ved Radisson Collection Royal Hotel i København. 

Beste renovering
I 1960 designet den danske arkitektlegenden Arne Jacobsen ”Royal Hotel”, i dag kjent som Radisson Collection Royal Hotel. I løpet av sine 60 år har hotellet klart å beholde tittelen som et av verdens ledende designhotell, nå senest etter den omfattende totalrenoveringen gjennomført av Space Copenhagen.

Et håndplukket team fra danske Space Copenhagen, og internasjonale arkitekter og prosjektledere, var ansvarlige for å skape det «nye» hotellet som inkluderte full oppgradering av alle hotellrom, lobby, restaurant, bar og alle møte- og konferanserom. 

Ved å bygge videre på den opprinnelige arven, hente frem mindre kjente klassikere skapt av Arne Jacobsen og bringe inn nye designelementer, har Space Copenhagen klart å opprettholde hotellets posisjon som et av de ledende designhotellene i verden.

Etter den omfattende oppgraderingen utnevnte Wallpaper Magazine renoveringen av hotellet til ‘Best Restoration», med følgende begrunnelse: 

We think the revival of a landmark Copenhagen hotel has staying powerThe hotel has recently unveiled the final stages of a complete overhaul that has put it back in fine fettle. Many of Jacobsen’s original designs, such as his iconic “Swan” and “Egg” chairs and the lobby’s spiral staircase, have been reinstated or reconditioned, with the local design studio Space Copenhagen adding custom lighting and furnishings in an urban charcoal colour palette with flecks of brass. The result is a modern take of what the designers think Jacobsen would have done if commissioned today, while still respecting the architect’s legacy and honouring the property’s status as the world’s first design hotel.”

Hotellet er destinasjonen
Royal Hotel var først ute på mange områder da det åpnet i 1960. Det var Danmarks første skyskraper, verdens første designhotell og det eneste hotellet som er designet av Arne Jacobsen.

Hotellet har totalt 261 gjesterom, hvorav 260 rom har blitt oppgradert. Ett rom fortsetter å stå urørt etter renoveringen: Rom 606 i hotellets sjette etasje. Dette er et av verdens mest kjente hotellrom, og er utformet nøyaktig slik det ble laget av Arne Jacobsen i 1960.

– Rom 606 er et levende bevis på vår designarv og gjester som ønsker å oppleve Arne Jacobsens design og ta del av den danske modernismen er hjertelig velkomne til å besøke rommet, forteller Jens Brandin.

RADISSON HOTELS SAFETY PROTOCOL
Som de andre Radisson hotellene verden over, har også Radisson Collection Royal Copenhagen implementert Radisson Hotels Safety Protocol. Det er Radisson Hotel Group sitt nye program for grundige renslighets- og desinfiseringsprosedyrer som finnes på Radisson hoteller verden over. Programmet er utviklet og implementert i samarbeid med verdens ledende inspeksjons-, verifiserings-, test- og sertifiseringsselskap SGS.   

De nye retningslinjene inkluderer personlig beskyttelsesutstyr for medarbeidere, stasjoner for hånddesinfisering ved inngangene, forbedret og dokumentert rengjørings- og desinfeksjonsfrekvens, sosial distansering i alle områder av hotellene, inkludert i møterommene, opplæring av de ansatte i lokale helsemyndigheters- og Verdens helseorganisasjons anbefalinger og retningslinjer, standarder for matsikkerhet, samt omfattende opplæring og oppfølging av personalet.

Toppfoto: Lobby Radisson Collection Royal Hotel