Scandic Norge ansetter tre nye distriktsdirektører

Endrer distriktsstruktur og ansetter nye direktører. – Vi ruster oss for fremtiden, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

Scandic har vært gjennom en grundig prosess for å rekruttere nye distriktsdirektører i Norge, og har nå ansatt følgende personer som går inn i ledergruppa:

  • Nina Askvik tar over som direktør for distrikt Vest. Hun erstatter Asle Prestegard, som i vår gikk inn i rollen som administrerende direktør i Scandic Hotels Norge på permanent basis. Askvik kommer fra stillingen som direktør på Scandic Ørnen
  • Håvard Solum blir direktør for distrikt Øst. Solum kommer fra stillingen som direktør for Scandic Kristiansand Bystranda og Scandic Grimstad.
  • Magne Jacobsen erstatter Morten Malting som direktør for distrikt Oslo. Jacobsen har fortid som hotelldirektør for Scandic Solli, og kommer fra stillingen som VP Hotel Operations i Hurtigruten.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi nå er i mål med disse ansettelsene. Dette er personer med bred og solid hotellfaglig kompetanse, som vil gå inn og styrke ledergruppa ytterligere. Vi ruster oss for fremtiden, og med disse på laget har vi de beste forutsetninger for å bygge oss opp etter pandemien, sier administrerende direktør Asle Prestegard.

Erfarne ledere
Scandic vil fremover operere med fire distrikter i Norge, og i tillegg til de tre nylige rekrutteringene, vil Knut Sigurd Pettersen fortsette som direktør for distrikt Nord. Det er erfarne medarbeidere han nå får med seg i de øvrige distriktene. Håvard Solum har vært i Scandic-systemet i 18 år, senest som direktør for Scandic Kristiansand Bystranda og Scandic Grimstad. Han har bred erfaring fra å lede hoteller, og ser frem til å gå inn i en ny rolle fra 1. november.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, og tror driftserfaringen jeg har fra flere Scandic-hoteller vil være viktig i arbeidet med å støtte hotelldirektørene. Jeg ønsker å være en synlig og tilstedeværende leder, og skal bidra til å styrke og utvikle produktene våre i distrikt Øst, sier Solum.

I distrikt Vest er det Nina Askvik som nå tar over ansvaret. Hun har nærmere 30 års erfaring fra hotellbransjen, og har de siste 20 årene vært direktør på en rekke hoteller. Siden april 2019 er det Scandic Ørnen som har vært hennes arbeidsplass. Hun har drevet hotell i Bergen siden 2005, og kjenner derfor markedet svært godt.

– Jeg har god innsikt i markedet og et stort nettverk å benytte meg av her i Bergen. Nå ser jeg frem til å bli bedre kjent med produktene og folkene vi har i de andre markedene som sorterer under distrikt Vest, og finne ut hvordan jeg på best mulig måte kan være en støtte og ressurs for dem i arbeidshverdagen. Det er viktig for meg å være en god leder som er tett på, inspirerer og bidrar til at hotellene våre leverer gode resultater, sier hun.

Fra Hurtigruten til Scandic
Ny direktør for Oslo-distriktet er Magne Jacobsen. Jacobsen har de siste årene vært VP Hotel Operations i Hurtigruten, og har 20 års ledererfaring fra reiselivsbransjen. Han har hatt stillinger både i Norlandia og Choice, og var i perioden 2011 til 2015 direktør for Scandic Solli.

– De siste årene har jeg drevet mye med lederutvikling, og for meg er det helt essensielt å være tilgjengelig og tett på lederne. Jeg ønsker å bidra til utvikling gjennom gode samtaler og diskusjoner, og sørge for at de har de riktige verktøyene for å prestere i jobben sin. Sammen skal vi jobbe hardt for å nå våre målsettinger i Oslo-distriktet, sier Jacobsen.

Jacobsen, Askvik og Solum slutter seg til en ledergruppe som allerede består av:
Asle Prestegard, administrerende direktør
Snorre Moe, finansdirektør
Tine Birkeland Westby, markeds-, merkevare- og kommunikasjonsdirektør
Elin Ekrol, HR-direktør
Gry Eriksen, direktør for salg og distribusjon
Wendel Holdener, direktør for forretningsutvikling og tekniske tjenester
Morten Malting, direktør for mat og drikke
Knut Sigurd Pettersen, distriktsdirektør, Nord

Toppfoto fra venstre: Magne Jacobsen, Håvard Solum og Nina Askvik.