Blir direktør ved Norges mest spennende hotell

Ivar Neteland til Ramme fjordhotell

Ivar Neteland kommer rett fra direktørjobben for landets eldste hotell. Nå blir han direktør i det som omtales som landets vakreste og mest særegne hotell. Eksklusive Ramme Fjordhotell ved Oslofjorden skal skape uforglemmelige opplevelser for norske og utenlandske gjester.

Uforklarlig vakkert
Når gjestene sjekker inn på vakre Ramme Fjordhotell i Vestby utenfor Oslo er det mye mer enn et nytt hotell som venter. Ramme består av et vakkert parkanlegg med fjordhotell og restaurant, kafe og gårdsbutikk, galleri og konsertarena i internasjonal toppklasse.

«Det er rett og slett en eventyrlig virkelighet, og så utrolig flott at det nærmest er vanskelig å beskrive hotellet og anlegget med ord. Det må simpelthen oppleves», sier Ivar Neteland, som starter i den nye jobben 1. oktober.

Hotelldirektøren startet sin karriere i reiselivet som kokk og fra kjøkkenet ville han alltid tilby gjestene det aller beste. Og dette kunne kun lykkes med bruk av gode råvarer, god og presis foredling, og deretter å toppe med den gode historien. Derfor fant han seg godt til rette både på Kleivstua Hotell i Buskerud og Engø Gård på Tjøme i til sammen 23 år.

De beste på laget
Midt i pandemien, våren 2021, tok Neteland turen over fjellet fra hjembyen Tønsberg, til Hardanger for å ta over direktøransvaret for det mer enn 200 år gamle Utne Hotel.

«Jeg var direktør for det flotte trehotellet frem til nye eiere var klare til å overta i høst. Jeg var klar for nye utfordringer og de kunne ikke blitt større og mer spennende enn de som nå venter ved utrolige Ramme. Dette er en kulturdestinasjon og ikke bare et hotell. Her skal gjester og besøkende få en uforglemmelig opplevelse», sier Ivar Neteland, og fortsetter «Jeg går til denne jobben med både stolthet og ydmykhet. Vi har meget gode medarbeidere på plass og jakter nå på enda flere. Vi skal ha de aller beste med på laget, og stedet skal bli et kokkeparadis, tror Ivar Neteland.»

Unike opplevelser
Ramme eies av Petter Olsen, som gjennom flere tiår og en utrolig innsats og engasjement har utviklet det flotte parkanlegget rundt de to hotellbyggene. Og det er Classic Norway Hotels som skal drive fjordhotellet og restauranten samt kafé og gårdsbutikk. Etter en unik byggeprosess står det hele endelig klart.

«Vi er glade og stolte over å ha fått Ivar Neteland med på laget. Vi er sikre på at han er riktig person til å lede et håndplukket team bestående svært dyktige medarbeidere. Ramme er et sted hvor alle som besøker stedet skal få en opplevelse for livet», sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache.

En levende skatt
Ramme i Hvitsten består av flere nybygg med galleri, museum og hotell som bindes sammen med et eksisterende bygg og former et tun. Det tilhørende landskapsanlegget og besøksgården gjør stedet til et kulturelt tyngdepunkt i Vestby kommune. Hotelldelen har 42 gjesterom fordelt på to bygninger. Den ene er en bindingsverksbygning med referanser til 1780-årene og inspirert av arkitektur fra Skandinavia. Den andre bygningen er utført i tegl i 1880-talls stil. Her ligger også resepsjonen og felles fasiliteter for gjestene. Enerhaugen Arkitektkontor står bak restaureringen og nybyggene ved Ramme Gård.

Toppfoto:Hotelldirektør Ivar Neteland ønsker gjestene velkommen til Ramme Fjordhotell ved Hvitsten sør for Oslo.