Ukens navn: Knut Lie

Knut Lie er ansatt som salgsdirektør i HSMAI Europe fra 01.oktober 2021.

Knut er opprinnelig fra Sør-Afrika og kom til Norge på slutten av 80-tallet. Han har mange års erfaring fra hotellbransjen, både i Norge og i utlandet. Han har en bachelorgrad i hotelledelse fra Oxford Brooks Universitet og har hatt forskjellige rolller i hotellkjeder som Rica/Scandic, Marriot Hotels, Radisson og Sheraton. I Norge begynte karrieren til Knut på Sheraton Hotel Oslofjord i Sandvika, og derifra inn i Rica Hotels som salgssjef, hotellsjef og og så senere hoteldirektør for flere Rica hotell i Oslo. Flere av disse hotellene var det Knut som åpnet. Knut sin salgsbakgrunn har han fra blant annet Rica og Radisson, og i Marriot Hotels hadde han ansvaret for globalt salg ut fra det norske markedet. Han var driftsleder i G Travel Norge frem til Juli 2020.

Q: De siste 1,5 årene har vært ekstremt utfordrende for alle. Hva hjalp deg med å takle usikkerheten og stresset?

A: Pandemien rammet absolutt alle og enhver og jeg har brukt mye tid på å dele tanker og følelser med andre i samme situasjon. Det er noe som har gitt meg svært mye. I tillegg har fysisk aktivitet og trening vært beste terapi!

Q: Er det noen nye ferdigheter du har utviklet eller som du ønsker å utvikle fremover?

A: Jeg har blitt mye flinkere til å lytte mer til andre og være til stede for venner og bekjente som har trengt støtte, både i jobbsammenheng og privat.

Q: Hvilke ferdigheter tror du vil bli mer relevante i årene som kommer?

A: Fleksibilitet- det å kunne legge om kursen på kort varsel er veldig viktig. Verden har forandret seg etter pandemien. Det som gjelder i dag er ikke nødvendigvis relevant i morgen.
Omsorg – vær snill med hverandre, lytt mer til hverandre og støtt hverandre!

Q: Pandemien tvang oss til å revurdere lederskap. Hva er tankene dine og hvordan har du tilpasset deg?

A: Jeg har sluttet og ta alt for gitt! Alle sammen har vært berørt i en eller annen form. Lederne må bruke mer tid til å støtte medarbeiderne og være klart synlig i bedriften. Det er nå det skal skapes positivitet og håp for fremtiden.

Q: Hele bransjen står overfor utfordringen med å tiltrekke seg og beholde talenter. Har du noen tanker rundt dette som du vil dele med oss?

A: Her må vi jobbe sammen og være de beste ambassadørene for denne bransjen. Vi må være kreative og skape trygge rammer for alle medarbeidere. Det må settes søkelys på den enkeltes reise helt fra de kommer inn i bransjen, hvordan de blir møtt og til deres mulighet for utvikling. HSMAI Student Council er et fantastisk initiativ som vil hjelpe studenter til å bygge et stort nettverk, stimulere deres faglige vekst og skape en følelse av tilhørighet i denne fantastiske bransjen vår!

Q: Hvordan vil noen som kjenner deg beskrive deg?

A: Snill, omtenksom, hardtarbeidende, pliktoppfyllende, utpreget A menneske og til tider noe utålmodig!

Q: Hvor går neste reise, privat eller i arbeid?

A: Neste reise går først Frankfurt og deretter Madrid hvor vi arrangerer våre HSMAI dager. På privaten så går turen endelig hjem til mor i Cape Town! Pandemien har holdt oss adskilt altfor lenge.

Q: Beskriv en perfekt helg for deg.

A: Trening, lange turer med hund og kjæresten, hagearbeid, god mat og vin, en god bok og klassisk musikk med egg og bacon på søndager!!!

Q: Er det en bok eller podcast som nylig inspirerte deg og som du vil anbefale?

A: Fly Butterfly av Annicken Day. Boken beskriver hvor viktig det er med kultur og hvor stor rolle en leder har når det gjelder å bygge en sunn forretningskultur.

Q: Er det noe annet du vil dele med oss?A:

A: Jeg er stolt av å få lov til å representere HSMAI, og jeg ser frem til å bidra til gode relasjoner samt vekst og utvikling av medlemmene.

Toppfoto: Knut Lie i action under HSMAI-dagen i London