Svanemerke til V Bar og Bistro

Kjøkkensjef Steffen Chapman, V Bar og Bistro, mottar Svanemerket fra Miljømerkings direktør Alvhild Hedstein (foto fra Miljømerking)

Oslo har fått sin første svanemerkede restaurant. V Bar og Bistro, som ligger i Scandics hotell på Vulkan, skriver Miljømerking i en pressemelding.

Svanemerket er beviset på at restauranten drives med høy kvalitet og lav miljøbelastning i alle ledd av driften. Svanemerket ble overlevert til en stolt Kjøkkensjef Steffen Chapman på Svanekonferansen, som gikk av stabelen i anledning verdens miljøverndag.

– Vi har alltid økologisk hamburger på menyen, innleder Steffen Chapman, når han blir spurt om hva som gjør at restauranten oppfyller kravene til Svanemerket. På kjøkkenet brukes en rekke økologiske og regionale matvarer, vi sorterer avfall i tolv fraksjoner, vi gjenvinner varmen fra kjøl- og frysanleggene og vi påvirker våre leverandører til å miljøeffektivisere transportene sine, bare for å nevne noe sier Chapman.

Svanemerket, Norges offisielle miljømerke, stiller strenge krav til restauranter som vil merke seg. De må bruke mye økologiske råvarer, kjenne opprinnelsen til alle hovedingrediensene de bruker, drive energieffektivt, kildesortere alt avfall etc. Restauranten må dokumentere at hele verdikjeden deres er miljøvennlig. Dette er en krevende jobb, men V Bar og Bistro kom i mål, som de første i hovedstaden.

? Vi er glad for at nettopp V Bar og Bistro ble først i sør, sier direktør Alvhild Hedstein i Miljømerking, Vulkanområdet er et område i rask utvikling, og de viser fremtidens løsninger. Her får vi Norges første mathall, her er Dansens Hus, hotell, leiligheter og flere restauranter – alt sammen miljøtilpasset, fra energikilder, via forbruksartikler til maten på bordet.

Foto: Kjøkkensjef Steffen Chapman, V Bar og Bistro, mottar Svanemerket fra Miljømerkings direktør Alvhild Hedstein (foto fra Miljømerking)