Stadig flere skandinaver booker hotell med mobilen

På ett år er trafikken til hotellbooking via mobil firedoblet for Nordic Choice Hotels. Nå lanserer hotellkjeden, som første nordiske hotellselskap, en ny app, som skal gjøre reisehverdagen enda enklere for gjestene, heter det i et kommuniké kjeden har sendt ut.

Siden lanseringen av mobilnettsider i desember 2015, har choice.no-trafikken fra mobiltelefon økt med mer enn 400 prosent. Bakgrunnen for veksten henger sammen økende mobilbruk blant gjestene, og et enkelt brukergrensesnitt på mobil-nettsider.

– Gjestenes ønsker er vår lov! Mens trafikken til Nordic Choice Hotels’ nettsider fra datamaskiner og nettbrett holder seg stabil, har trafikken fra mobiltelefon skutt i været. Mobiltrafikk står nå for hele 41 prosent av trafikken til nettsidene. Utviklingen peker i retning av stadig økende mobilbruk, og vi jobber knallhardt for å svare raskest mulig på gjestenes preferanser. Derfor lanserer vi nå, som første nordiske hotellselskap,vår egen app, forteller Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

Les også:

Mobile reisetrender: Artificial Intelligence (AI), skanning og personlige apper, når mobilen overtar reisen, 13. mars 2017
Nå kan du bruke emojis til å navigere på reise, 8. mars 2017

Hotelloppholdet rett i lomma

Appen er utviklet av Nordic Choice Hotels, og gikk rett inn på topplassering over reiseapper i App Store. Gjestene kan nå booke opphold direkte i appen, sjekke inn og ut direkte via mobilen, og få en enkel oversikt over fremtidige hotellopphold. Gjesten får dessuten direkte tilgang til all informasjon rundt sitt Nordic Choice Club-medlemskap, og får først tilgang på tilbud og nye tjenester. Appen blir oppdatert med flere funksjoner i løpet av 2017, blant annet Room Optimizer, som gjør det mulig for gjestene å selv velge hvilket rom de vil bo på, når de booker.

– Hele formålet med appen er å gjøre livet lettere for gjestene våre. Gjestene skal kunne booke og betale for hotelloppholdet, få kvitteringer rett på mail, holde seg oppdatert rundt sitt medlemskap, og ha all kontaktinfo til hotellet lett tilgjengelig. Kun det beste er godt nok for våre gjester, sier Lisa Farrar, Chief Digital Officer i Nordic Choice Hotels.

Appen er tilgjengelig for iOS-brukere i App Store, under navnet Nordic Choice Hotels.

Foto: Nordic Choice med ny app. Foto: Mobiltelefoner fra Nordic Choice Hotels. Foto og montasje: Jarle Petterson/HSMAI.