Scandic inviterte til julebord sammen med Røde Kors

Tirsdag kveld var om lag 150 mennesker fra Røde Kors-tiltakene Besøkstjenesten og Nettverk etter soning samlet til treretters julemiddag på Scandic-hoteller flere steder i landet.

Dette er andre gang Scandic arrangerer julebord for mennesker som er del av disse Røde Kors-tiltakene. I fjor ble arrangementet avlyst, og hotellkjeden valgte i stedet å dele ut 500 lunsjpakker til de som trengte en førjulsoppmuntring. I år er imidlertid julebordene tilbake igjen, og i en tid med pandemi – hvor ensomhet og isolasjon rammer mange – smaker det ekstra godt med en treretters julemiddag i godt lag.

– Røde Kors gjør en fantastisk innsats og et viktig arbeid for sårbare mennesker i samfunnet, og i en annerledes førjulstid er det ekstra behov for å spre juleglede. Hos Scandic er det rom for alle, og med disse arrangementene gleder vi oss over at vi kan dele varme og ikke minst julestemning med våre hjertelig inviterte gjester, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tine Birkeland Westby.

10 000 besøksvenner

Besøkstjenesten er et tilbud for mennesker i alle aldre som ønsker med kontakt med andre mennesker. I Norge finnes det om lag 10 000 besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner, og Røde Kors søker stadig etter flere.

Nettverk etter soning er ment å støtte mennesker i den utfordrende fasen på vei ut av fengsel og tilbake til en normal hverdag. I 2019 var det 439 frivillige og 16 ansatte som bisto 624 deltakere i dette tiltaket.

Et av Scandic-hotellene som tok imot julestemte gjester tirsdag kveld var Scandic Sjølyst i Oslo. Her sto tradisjonell julemat på menyen, og både direktør Ragne Lærum og de ansatte er godt fornøyde med gårsdagens arrangement.

– Dette var noe både jeg og de andre ansatte hadde sett frem til. Vi er utrolig glade for å kunne bidra med en hyggelig opplevelse og deilig mat og drikke på et julepyntet Scandic Sjølyst. Det er fint å kunne gi noe tilbake til samfunnet, og veldig inspirerende og godt å se mennesker med ulik bakgrunn, ulikt utgangspunkt og ulike historier møtes for å spise og hygge seg i godt lag, sier Lærum – og legger til at de har vært nøye på både avstands- og antallsregler under arrangementet.

Et tiltak mange setter pris på

Røde Kors gjør et omfattende arbeid for å hjelpe mennesker både i Norge og internasjonalt, og har et stort korps med frivillige som er til stede for sårbare mennesker som trenger støtte og hjelp.

– Vi møter mange ensomme i våre aktiviteter, og Røde Kors Besøksvenner og Nettverk etter soning bidrar til å gjøre hverdagen lettere for mange. Ensomheten kjenner ingen alder, og julen kan være en ekstra vanskelig tid, spesielt i disse dager. Vi er veldig glade for at Scandic, som en god støttespiller, nok en gang åpner sine hoteller og inviterer til julemiddag for de som trenger det. Det er et utrolig flott tiltak som vi vet mange setter stor pris på, sier Jeanette Steig Lid, Key Account Manager for strategiske partnerskap i Røde Kors.

I år ble det arrangert julebord på Scandic Nidelven i Trondheim, Hotel Norge by Scandic i Bergen, Scandic Sjølyst i Oslo, Scandic Royal i Stavanger, Scandic Havet i Bodø, Scandic Hamar, Scandic Seilet i Molde og Scandic Kristiansand Bystranda.

Toppfoto: Scandic Sjølyst var ett av mange hoteller som tirsdag kveld inviterte mennesker fra Besøkstjenesten og Nettverk etter soning til julebord. Direktør Ragne Lærum var glad for å kunne spre julestemning på hotellet.